COME-IN!

  COME-IN! Projekt (Cooperating for Open access to Museums – towards a widEr Inclusion) financiran je sredstvima Interreg CENTRAL EUROPE i cilj mu je poboljšati kulturnu baštinu Srednje Europe povećanjem kapaciteta malih i srednjih muzeja na način da ih učini dostupnim široj javnosti i osobama s različitim vrstama invaliditeta.

Ahreološki muzej Istre aktivan je partner u projektu te je dio višestruke mreža od 14 muzeja, udruga osoba s invaliditetom, predstavnicima ustanova za osposobljavanje i političkih ustanova iz područja Srednje Europe, koji će nastojati definirati transnacionalne standarde visoke razine, osigurati prijenos znanja te jamčiti dostupnost muzeja uključenih u projekt. Biti će izrađene smjernice za pomoći pri organiziranju dostupnih zbirki i izložbi te radionice i priručnik za muzejske operatere.

Inovativni promotivni alat, COME-IN! Oznaka biti će razvijena za dodjelu muzejima koji su u skladu s utvrđenim standardima pristupačnosti. Oznaka će biti promovirana na transnacionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini kako bi se osigurala održivost i prenosivost projekta.

 

Projekt je započeo 01. srpnja 2016. godine te će trajati do 30. lipnja 2019. godine.

AKTIVNOSTI

Central europe web page

Vodeći partner:

Partneri:

Povezani partneri:

Društvene stranice:

Povezani članci:

New EU-funded project COME-IN! launched

COME-IN Project: Official presentation and press conference (Udine/Italy, 19 Sept.)

 

 

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.