Izložba „AMPHITHEATRVM POLAE“ – gostovanje na stručno-metodičkom skupu u hotelu „Park Plaza Histria“ u Puli

05.11.2015 u 17:38

Izložba "AMPHITHEATRVM POLAE" gostuje na stručno-metodičkom skupu u hotelu "Park Plaza Histria" u Puli.

Matematičko društvo "Istra" iz Pule organizator je Stručno-metodičkog skupa za učitelje i nastavnike matematike Metodika nastave matematike, koji se održava svake neparne godine od 1999.
9. stručno-metodički skup - Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi održat će se
od 5. do 7. studenoga 2015., u Puli, hotel "Park Plaza Histria".

Tema skupa: Zadaci u nastavi matematike
Na skup su pozvani svi učitelji matematike osnovnih škola, nastavnici matematike srednjih škola te sveučilišni profesori Republike Hrvatske i šire.

Predavači i voditelji radionica bit će naši istaknuti sveučilišni profesori, učitelji i nastavnici te savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Na skupu će se raditi plenarno i u radionicama, bit će i okruglih stolova, izložbi i promocija.

O izložbi:

U 2014. i 2015. godini Edukacijski odjel Arheološkog muzeja Istre, pod vodstvom dipl. arheologinje Giulie Codacci-Terlević u suradnji s Tehničkom školom Pula; Dnevnim centrom za rehabilitaciju Veruda, Pula te Osnovnom školom "Giuseppina Martinuzzi" Pula, posvetili su se proučavanju najznačajnijeg rimskog spomenika u gradu: amfiteatra. Tako je nastao projekt "AMPHITHEATRVM POLAE" koji je zaključen otvaranjem istoimene izložbe u lipnju 2015. godine u Galeriji Amfiteatar u Puli.

Sudionici projekta su: korisnici Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Pula s voditeljicom likovnih radionica Jadrankom Ostić (likovna umjetnica); učenici III. razreda Osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" Pula s profesoricom razredne nastave Rosannom Biasiol-Babić, odnosno onaj dio učenika koji sudjeluje u "Skupini za upoznavanje zavičaja" te učenici Tehničke škole Pula: Viktor Medakov iz II. razreda te Martin Birčić, Ivan Rojnić i Kenan Šeperović iz IV. razreda, svi smjera geodetski tehničar, s profesoricama Jadrankom Vreš Rebernjak (dipl. ing. geodezije, prof. geodetske grupe predmeta :Geodezija, Primijenjena geodezija, Geodetska izmjera, Analiza i obrada geodetskih mjerenja), Gordanom Vasilijević (prof. matematike) i Mladenkom Kosanović (dipl. ing. geodezije, prof. geodetske grupe predmeta: Fotogrametrija, Kartografija, Geodetski planovi, Geodetska izmjera, Katastar).

Na izložbi u Hotelu Histria bit će moguće vidjeti samo jedan dio predmeta koji inače čine postav izložbe, a riječ je o nekoliko replika - interpretacija originalnih arheoloških predmeta otkrivenih za vrijeme arheoloških istraživanja amfiteatra u prošlosti te opis cijelog projekta uz geodetske i matematičke vježbe učenika Tehničke škole Pula. Interpretacije arheoloških predmeta izradili su korisnici Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Pula. U sklopu izložbe prezentirana je i igra koja kao podlogu ima pulski amfiteatar koju je osmislila prof. Rosanna Biasiol-Babić, a oslikana je od strane učenika III. razreda OŠ "Giuseppina Martinuzzi" iz Pule.

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.