ARHEOLOŠKOM MUZEJU ISTRE ČETIRI NAGRADE HRVATSKOG MUZEJSKOG DRUŠTVA

13.10.2016 u 13:38

Hrvatsko muzejsko društvo dodijelilo je Arheološkom muzeju Istre dvije nagrade i dva priznanja za projekte realizirane 2015. godine.

Ocjenjivački sud Hrvatskog muzejskog društva dodijelio je Godišnju nagradu u kategoriji za realizirani izdavački projekt  u 2015. godini monografiji Monkodonja , Istraživanje protourbanog naselja brončanog doba Istre, autorice Kristine Mihovilić, u realizaciji Arheološkog muzeja Istre.

U kategoriji za međumuzejsku suradnju Godišnja nagrada za 2015. godinu dodijeljena je projektu Zlato i srebro srednjeg vijeka, autora Željka Ujčića. Projekt je realiziran u suradnji arheoloških muzeja Republike Hrvatske: Arheološkog muzeja u Zagrebu, Arheološkog muzeja u Splitu, Arheološkog muzeja Zadar, Muzeja Slavonije i Arheološkog muzeja Istre.

Izložba Arheološkog muzeja Istre Istra, lav i orao - TEMPORIS SIGNA, arheološka svjedočanstva istarskog novovjekovlja, autorica Tatjane Bradare i Ondine Krnjak nagrađena je Priznanjem za realizaciju izložbe u 2015. godini, dok je program Spectacula Antiqua u realizaciji spomenutog muzeja dobio Priznanje za marketinško - propagandni program u 2015. godini.

Dodjela godišnjih nagrada održati će se u četvrtak, 20. listopada 2016. godine u 14 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.